Znenie účinné:
od 27.01.1992 do 31.03.1996
Neplatné znenie pre dnes
Časové verzie:
1992
- Ročné
- 1992
- Podľa účinnosti
- 27.01.1992-31.03.199638/1992 Z.z.
Predpis bol zrušený predpisom 18/1996 Z. z.
38/1992 Zb.
Časová verzia predpisu účinná od 27.01.1992 do 31.03.1996
38
VYHLÁŠKA
Federálneho ministerstva financií
z 19. decembra 1991
o vyrovnávacích dávkach pri dovoze
Federálne ministerstvo financií podľa § 58 zákona č. 194/1988 Zb. o pôsobnosti federálnych ústredných orgánov štátnej správy v znení zákona č. 297/1990 Zb. po dohode s Federálnym ministerstvom zahraničného obchodu, Federálnym ministerstvom hospodárstva a Štátnou bankou česko-slovenskou ustanovuje:
§1 Vymedzenie pojmu
Vyrovnávacie dávky pri dovoze (ďalej len „vyrovnávacie dávky“) sú netarifným opatrením používaným výlučne pri dovoze vybraných poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov v prípadoch, keď dovozná cena je pod úrovňou nákladov tuzemskej výroby. Slúžia na vyrovnanie rozdielov medzi cenou z dovozu a cenou na tuzemskom trhu.
§2 Rozsah uplatňovania vyrovnávacích dávok
(1)
Vyrovnávacie dávky sa uplatňujú na dovezené poľnohospodárske a potravinárske výrobky (ďalej len „tovar“), ktoré boli prepustené do voľného obehu v tuzemsku.1)
(2)
Tovar, pre ktorý môžu byť určené vyrovnávacie dávky, je uvedený v kódoch Kombinovanej nomenklatúry2) v zozname, ktorý je prílohou tejto vyhlášky (ďalej len „zoznam“).
(3)
Vyrovnávacie dávky sa nevzťahujú, aj keď je tovar v zozname uvedený, na
a)
tovar dovážaný fyzickými osobami slúžiaci na uspokojovanie osobných potrieb, ktorý nemá obchodný charakter,
b)
dovážaný tovar, na ktorý sa vzťahujú ustanovenia § 35 až 38, 40 až 44, 46, 48, 50, 51 a 55 vyhlášky č. 43/1991 Zb., ktorou sa vykonáva colný zákon,
c)
tovar, ktorý bol prepustený do voľného alebo viazaného obehu v cudzine, dovezený späť v nezmenenom stave,
d)
tovar dovezený ako náhrada za vadný, reklamovaný tovar.
§3 Výška vyrovnávacích dávok
(1)
Vyrovnávacie dávky sa určujú ako percento z hodnoty tovaru, slúžiace na výpočet cla (colná hodnota), alebo ako absolútna suma v Kčs na jednotku množstva.
(2)
Sadzby vyrovnávacích dávok pre konkrétne druhy tovaru ustanovuje a mení, na návrh Rady Federálneho fondu trhovej regulácie v poľnohospodárstve, Federálne ministerstvo financií.
§4 Postup pri vymeriavaní a vyberaní vyrovnávacích dávok
(1)
Vymeranie vyrovnávacích dávok vykonáva príslušná colnica. Vyrovnávacie dávky platí účastník colného konania spolu s clom, na návrhu na colné konanie pre označenie druhu poplatku uvedie kód „VDD“. Odvod vyrovnávacích dávok do Federálneho fondu trhovej regulácie v poľnohospodárstve3) vykonáva Ústredná colná správa. Účastník colného konania uhrádza vyrovnávacie dávky v lehote zhodnej pre odvod cla.4)
(2)
Pri vymeriavaní a zaokrúhľovaní vyrovnávacích dávok a ich nedoplatkov sa postupuje podľa osobitného predpisu.5)
(3)
Vyrovnávacie dávky sa vymeriavajú a vyberajú začínajúc prvým dňom po vyhlásení ich výšky alebo zmeny, ak nie je účinnosť vyhlasovaného rozhodnutia neskoršia.
§5 Sankcie
V prípade, že vyrovnávacie dávky neboli uhradené v určenej lehote alebo vo vymeranej výške, uplatnia sa sankcie podľa osobitného predpisu.6)
§6 Záverečné ustanovenie
Podrobný metodický postup, ktorý bližšie upraví prepočet výšky sadzieb vyrovnávacích dávok, vydá Federálne ministerstvo financií.
§7 Účinnosť vyhlášky
Táto vyhláška nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia.
Minister:
Doc. Ing. Klaus CSc. v. r.
Doc. Ing. Klaus CSc. v. r.
Príloha vyhlášky FMF č. 38/1992 Zb.
ZOZNAM skupín poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov, pri ktorých sa môžu uplatniť vyrovnávacie dávky pri dovoze
Položka colného sadzobníka | Názov tovaru |
1 | 2 |
0102 | Živý hovädzí dobytok |
0102 90 | - Ostatné: |
0102 90 104 | ----- S hmotnosťou nepresahujúcou 220 kg |
----- S hmotnosťou presahujúcou 220 kg: | |
0102 90 317 | ------- Jalovice (samice hovädzieho dobytka, ktoré sa nikdy neotelili) |
0102 90 333 | ------- Kravy |
0102 90 350 | ------- Býky |
0102 90 376 | ------- Voly |
0102 90 902 | -- Ostatné |
0103 | Živé ošípané |
- Ostatné: | |
0103 91 | - S hmotnosťou menšou ako 50 kg: |
0103 91 105 | ----- Domáce druhy |
0103 91 903 | ----- Ostatné |
0103 92 | - S hmotnosťou 50 kg alebo vyššou: |
----- Domáce druhy: | |
0103 92 110 | ------- Prasnice, ktoré sa oprasili aspoň raz, s hmotnosťou najmenej 160 kg |
0103 92 195 | ------- Ostatné |
0103 92 900 | ----- Ostatné |
0104 10 | - Ovce: |
0104 10 908 | -- Ostatné |
0105 91 007 | -- Kohúty a sliepky |
0201 | Hovädzie mäso, čerstvé alebo chladené |
0201 10 | - Vcelku alebo polené: |
0201 10 104 | -- S hmotnosťou nepresahujúcou 136 kg, ak je vcelku, alebo 68 kg, ak je polené |
0201 10 902 | -- S hmotnosťou presahujúcou 136 kg, ak je vcelku, a presahujúcou 68 kg, ak je polené |
0201 20 | - Ostatné nevykostené mäso: |
-- Štvrtiny nazývané „kompenzované“: | |
0201 20 215 | --- S hmotnosťou nepresahujúcou 68 kg |
0201 20 291 | --- S hmotnosťou presahujúcou 68 kg |
-- Neoddelené alebo oddelené predné štvrtiny: | |
0201 20 312 | --- S hmotnosťou nepresahujúcou 60 kg pri neoddelených predných štvrtín alebo 30 kg pri oddelených predných štvrtinách |
0201 20 398 | --- S hmotnosťou presahujúcou 60 kg pri neoddelených predných štvrtín alebo 30 kg pri oddelených predných štvrtinách |
-- Neoddelené alebo oddelené zadné štvrtiny: | |
0201 20 517 | --- S hmotnosťou nepresahujúcou 75 kg pri neoddelených zadných štvrtinách alebo 40 kg pri oddelených zadných štvrtinách |
0201 20 592 | --- S hmotnosťou presahujúcou 75 kg pri neoddelených zadných štvrtinách alebo 40 kg pri oddelených zadných štvrtinách |
0201 20 908 | -- Ostatné |
0201 30 008 | - Vykostené |
0202 | Hovädzie mäso mrazené |
0202 10 001 | - Vcelku alebo polené |
0202 20 | - Ostatné nevykostené mäso: |
0202 20 104 | -- Štvrtiny nazývané „kompenzované“ |
0202 20 309 | -- Neoddelené alebo oddelené predné štvrtiny |
0202 20 503 | -- Neoddelené alebo oddelené zadné štvrtiny |
0202 20 902 | -- Ostatné |
0202 30 | - Vykostené: |
0202 30 100 | -- Predné štvrtiny celé alebo delené maximálne na päť kusov, každý z nich v samostatnom bloku; „kompenzované“ štvrtiny v dvoch blokoch, z ktorých jeden obsahuje prednú štvrtinu celú alebo delenú najviac do piatich kusov a druhý obsahuje zadnú štvrtinu, okrem svlečkovice, v jednom kuse |
0202 30 509 | -- Predok s pupkom alebo bez neho |
0202 30 908 | -- Ostatné |
0203 | Bravčové mäso, čerstvé, chladené alebo mrazené |
- Čerstvé alebo chladené: | |
0203 11 | -- Vcelku alebo polené: |
0203 11 100 | --- Z domácich ošípaných |
0203 11 908 | --- Ostatné |
0203 12 | -- Stehná, pliecka a ich časti, nevykostené: |
--- Z domácich ošípaných: | |
0203 12 114 | ---- Stehná a kusy z nich |
0203 12 190 | ---- Pliecka a kusy z nich |
0203 12 904 | --- Ostatné |
0203 19 | -- Ostatné: |
--- Z domácich ošípaných: | |
0203 19 119 | ---- Predné časti a kusy z nich |
0203 19 135 | ---- Chrbty s kosťou a kusy z nich |
0203 19 151 | ---- Boky bez kostí (prerastené) a kusy z nich |
---- Ostatné: | |
0203 19 551 | ----- Vykostené |
0203 19 593 | ----- Ostatné |
0203 19 909 | --- Ostatné |
- Mrazené: | |
0203 21 | -- Vcelku alebo polené: |
0203 21 105 | --- Z domácich ošípaných |
0203 21 903 | --- Ostatné |
0203 22 | -- Stehná, pliecka a ich časti, nevykostené: |
--- Z domácich ošípaných: | |
0203 22 110 | ---- Stehná a kusy z nich |
0203 22 195 | ---- Pliecka a kusy z nich |
0203 22 900 | --- Ostatné |
0203 29 | --- Ostatné: |
--- Z domácich ošípaných: | |
0203 29 114 | ---- Predné časti a kusy z nich |
0203 29 131 | ---- Chrbty s kosťou a kusy z nich |
0203 29 157 | ---- Boky bez kostí (prerastené) a kusy z nich |
---- Ostatné: | |
0203 29 556 | ----- Vykostené |
0203 29 599 | ----- Ostatné |
0203 29 904 | --- Ostatné |
0204 | Baranie alebo kozie mäso, čerstvé, chladené alebo mrazené |
0204 10 001 | - Jahňa vcelku alebo polené, čerstvé alebo chladené |
- Ostatné baranie mäso, čerstvé alebo chladené: | |
0204 21 002 | -- Vcelku alebo polené |
0204 22 | -- Ostatné nevykostené mäso: |
0204 22 106 | --- Krátke predné štvrtiny |
0204 22 301 | --- Chrbty alebo pečienky |
0204 22 505 | --- Nožičky |
0204 22 904 | --- Ostatné |
0204 23 005 | -- Vykostené |
0204 30 001 | - Jahňa vcelku alebo polene, zmrazené |
- Ostatné baranie mäso, zmrazené: | |
0204 41 003 | -- Vcelku alebo polené |
0204 42 | -- Ostatné nevykostené mäso: |
0204 42 107 | --- Krátke predné štvrtiny |
0204 42 301 | --- Chrbty alebo pečienky |
0204 42 506 | --- Nožičky |
0204 42 905 | --- Ostatné |
0204 43 006 | -- Vykostené |
0207 | Mäso a jedlé droby hydiny čísla 0105, čerstvé, chladené alebo zmrazené |
0207 10 | - Hydina nedelená, čerstvá alebo chladená: |
-- Kohúty a sliepky: | |
0207 10 110 | --- Ošklbané, vypitvané, s hlavou a nožičkami, nazývané „kurence 83 %“ |
0207 10 152 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a bez nožičiek, ale s krkom, srdcom, pečeňou a hrvoľom, nazývané „kurence 70 %“ |
0207 10 195 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy, bez nožičiek, bez krku, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „kurence 65 %“, alebo inak predkladané |
-- Moriaky a morky: | |
0207 10 314 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a bez nožičiek, s krkom, srdcom, pečeňou a hrvoľom, nazývané „morky 80 %“ |
0207 10 390 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a krku, bez nožičiek, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „morky 73 %“, alebo inak predkladané |
-- Kačice: | |
0207 10 519 | --- Ošklbané, podrezané, pitvané a s drobami, s hlavou a nožičkami, nazývané „kačice 85 %“ |
0207 10 551 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hláv a bez nožičiek, s krkom, pečeňou, srdcom a hrvoľom, nazývané „kačice 70 %“ |
0207 10 594 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy, bez nožičiek a bez krku, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „kačice 63 %“, alebo inak predkladané |
-- Husi: | |
0207 10 713 | --- Ošklbané, nevypitvané, s hlavou a nožičkami, nazývané „husi 82 %“ |
0207 10 799 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, so srdcom a hrvoľom alebo bez nich, nazývané „husi 75 % “, alebo inak predkladané |
0207 10 900 | -- Perličky |
- Hydina nedelená, zmrazená: | |
0207 21 | -- Kohúty a sliepky: |
0207 21 103 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, ale s krkom, srdcom, pečeňou a hrvoľom, nazývané „kurence 70 %“ |
0207 21 901 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, bez krku, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „kurence 65 %“, alebo inak predkladané |
0207 22 | -- Moriaky a morky: |
0207 22 100 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, s krkom, srdcom, pečeňou a hrvoľom, nazývané „morky 80 %“ |
0207 22 908 | --- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, bez krku, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „morky 73 %“, alebo inak predkladané |
0207 23 | -- Kačice, husi a perličky: |
--- Kačice: | |
0207 23 114 | ---- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, ale s krkom, srdcom, pečeňou a hrvoľom, nazývané „kačice 70 %“ |
0207 23 190 | ---- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, bez krku, srdca, pečene a hrvoľa, nazývané „kačice 63 %“, alebo inak predkladané |
--- Husi: | |
0207 23 513 | ---- Ošklbané, podrezané, nevypitvané, s hlavou a nožičkami, nazývané „husi 82 %“ |
0207 23 599 | ---- Ošklbané, vypitvané, bez hlavy a nožičiek, so srdcom a hrvoľom alebo bez nich, nazývané „husi 75 %“, alebo inak predkladané |
0207 23 904 | --- Perličky |
- Hydina delená a droby (včítane pečene), čerstvé alebo chladené: | |
0207 31 001 | -- Pečeň z vykŕmených husí alebo kačíc |
0207 39 | -- Ostatné: |
--- Z kohútov a sliepok: | |
---- Kusy: | |
0207 39 118 | ----- Vykostené |
----- Nevykostené: | |
0207 39 134 | ------ Polovice alebo štvrtiny |
020739 151 | ------ Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 39 177 | ------ Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
0207 39 215 | ------ Prsia a kúsky prsíčok |
0207 39 231 | ------ Stehná a kúsky stehien |
0207 39 258 | ------ Ostatné |
0207 39 274 | ---- Droby, iné než pečeň |
--- Z moriakov a moriek: | |
---- Kusy: | |
0207 39 312 | ----- Vykostené |
----- Nevykostené: | |
0207 39 339 | ------ Polovice alebo štvrtiny |
0207 39 355 | ------ Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 39 371 | ------ Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
0207 39 410 | ------ Prsia a kúsky prsíčok |
------ Stehná a kúsky stehien: | |
0207 39 436 | ------- Dolná časť stehna a jej kúsky |
0207 39 452 | ------- Ostatné |
0207 39 479 | ----- Ostatné |
0207 39 517 | ---- Droby, iné než pečeň |
--- Z kačíc, z husí alebo z perličiek: | |
---- Kusy: | |
----- Vykostené: | |
0207 39 533 | ------ Z husí |
0207 39 550 | ------ Z kačíc a perličiek |
----- Nevykostené: | |
------ Polovice alebo štvrtiny: | |
0207 39 576 | ------- Z kačíc |
0207 39 614 | ------- Z husí |
020739 631 | ------- Z perličiek |
0207 39 657 | ------ Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 39 673 | ------ Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
------ Prsia a kúsky prsíčok: | |
0207 39 711 | ------- Z husí |
0207 39 738 | ------- Z kačíc alebo perličiek |
------ Stehná a kúsky stehien: | |
0207 39 754 | ------- Z husí |
0207 39 771 | ------- Z kačíc a perličiek |
0207 39 819 | ------ Časti nazývané „husacia alebo kačacia paleta“ |
0207 39 835 | ------ Ostatné |
0207 39 851 | ---- Droby, iné než pečeň |
0207 39 908 | --- Hydinová pečeň, iná než z vykŕmených husí a kačíc |
- Hydinové kusy a droby, okrem pečene, zmrazené: | |
0207 41 | -- Z kohútov a sliepok: |
--- Kusy: | |
0207 41 104 | ---- Vykostené |
---- Nevykostené: | |
0207 41 112 | ----- Polovice alebo štvrtiny |
0207 41 210 | ----- Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 41 317 | ----- Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
0207 41 414 | ----- Prsia a kúsky prsíčok |
0207 41 511 | ----- Stehná a kúsky stehien |
0207 41 716 | ----- Ostatné |
0207 41 902 | --- Droby, iné než pečeň |
0207 42 | -- Z moriakov a moriek: |
--- Kusy: | |
0207 42 101 | ---- Vykostené |
---- Nevykostené: | |
0207 42 119 | ----- Polovice alebo štvrtiny |
0207 42 216 | ----- Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 42 313 | ----- Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
0207 42 411 | ----- Prsia a kúsky prsíčok |
----- Stehná a kúsky stehien: | |
0207 42 518 | ------ Dolná časť stehna a jej kúsky |
0207 42 593 | ------ Ostatné |
0207 42 712 | ----- Ostatné |
0207 42 909 | --- Droby, iné než pečeň |
0207 43 | -- Z kačíc, husí alebo perličiek: |
--- Kusy: | |
---- Vykostené: | |
0207 43 115 | ----- Z husí |
0207 43 158 | ----- Z kačíc a perličiek |
---- Nevykostené: | |
----- Polovice alebo štvrtiny: | |
0207 43 212 | ------ Z kačíc |
0207 43 239 | ------ Z husí |
0207 43 255 | ------ Z perličiek |
0207 43 310 | ----- Celé krídla, tiež bez špičiek |
0207 43 417 | ----- Chrbty, krky, chrbty s krkom, biskupy, špičky krídel |
----- Prsia a kúsky prsíčok: | |
0207 43 514 | ------ Z husí |
0207 43 531 | ------ Z kačíc a perličiek |
----- Stehná a kúsky stehien: | |
0207 43 611 | ------ Z husí |
0207 43 638 | ------ Z kačíc a perličiek |
0207 43 719 | ----- Časti nazývané „husacia alebo kačacia paleta“ |
0207 43 816 | ----- Ostatné |
0207 43 905 | --- Droby, iné než pečeň |
0207 50 | - Hydinové pečene zmrazené: |
0207 50 103 | -- Pečeň z vykŕmených husí a kačíc |
0207 50901 | -- Ostatné |
0209 00 | Bravčová slanina neprerastená chudým mäsom, bravčový a hydinový tuk nevyškvarený, všetko čerstvé, chladené, zmrazené, nasolené alebo v slanom náleve, sušené alebo údené |
- Slanina: | |
0209 00 113 | -- Čerstvá, chladená, zmrazená, nasolená alebo v slanom náleve |
0209 00 199 | -- Sušená alebo údená |
0209 00 300 | -- Bravčové sadlo, iné než spadajúce do podpoložiek 0209 00 11 alebo 0209 00 19 |
0209 00 903 | - Hydinové sadlo |
0210 | Mäso a jedlé droby, nasolené alebo v slanom náleve, sušené alebo údené, múčky a prášky, jedlé, z mäsa alebo drobov |
- Bravčové mäso: | |
0210 11 | -- Stehná, pliecka a ich časti, nevykostené: |
--- Z domácich ošípaných: | |
---- Nasolené alebo v slanom náleve: | |
0210 11 118 | ----- Stehná a ich časti |
0210 11 193 | ----- Pliecka a ich časti |
---- Sušené alebo údené: | |
0210 11 312 | ----- Stehná a ich časti |
0210 11 398 | ----- Pliecka a ich časti |
0210 11 908 | --- Ostatné |
0210 12 | -- Bôčiky (prerastené) a ich časti: |
--- Z domácich ošípaných: | |
0210 12 114 | ---- Nasolené alebo v slanom náleve |
0210 12 190 | ---- Sušené alebo údené |
0210 12 904 | --- Ostatné |
0210 19 | -- Ostatné: |
--- Z domácich ošípaných: | |
---- Nasolené alebo v slanom náleve: | |
0210 19 101 | ----- Polené slaninové boky alebo predné tri štvrtiny |
0210 19 208 | ----- Zadné tri štvrtiny alebo polovice |
0210 19 305 | ----- Predné časti a kusy z nich |
0210 19 402 | ----- Chrbty s kosťou a kusy z nich |
----- Ostatné: | |
0210 19 518 | ------ Vykostené |
0210 19 593 | ------ Ostatné |
---- Sušené alebo údené: | |
0210 19 607 | ------ Predné časti a kusy z nich |
0210 19 704 | ----- Chrbty s kosťou a kusy z nich |
----- Ostatné: | |
0210 19 810 | ------ Vykostené |
0210 19 895 | ------ Ostatné |
0210 19 909 | --- Ostatné |
021020 | - Hovädzie mäso: |
0210 20 109 | -- Nevykostené |
0210 20 907 | -- Vykostené |
021090 | - Ostatné, včítane jedlých múčok a práškov z mäsa alebo drobov: |
-- Mäso: | |
0210 90 107 | --- Konské, slané alebo v slanom náleve, alebo sušené |
--- Baranie a kozie: | |
021090 115 | ---- Nevykostené |
0210 90 191 | ---- Vykostené |
0210 90 204 | --- Ostatné |
-- Droby: | |
--- Z domácich ošípaných: | |
0210 90 310 | ---- Pečeň |
021090395 | ---- Ostatné |
--- Hovädzie: | |
0210 90 417 | ---- Tlstá a tenká bránica |
0210 90 492 | ---- Ostatné |
021090603 | --- Baranie a kozie |
--- Ostatné: | |
---- Hydinové pečene: | |
0210 90 719 | ----- Pečene z vykŕmených husí alebo kačíc, nasolené alebo v slanom náleve |
0210 90 794 | ----- Ostatné |
0210 90 808 | ---- Ostatné |
021090905 | -- Jedlé múčky a prášky z mäsa alebo drobov |
0401 | Mlieko a smotana, nezahustené ani neobsahujúce pridaný cukor alebo iné sladidlá |
0401 10 | - S obsahom tuku nepresahujúcim 1 % hmotnosti: |
0401 10 101 | -- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 10 909 | -- Ostatné |
0401 20 | - S obsahom tuku presahujúcim 1 % hmotnosti, ale nepresahujúcim 6 % hmotnosti: |
-- Nepresahujúcim 3 % hmotnosti: | |
0401 20 114 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 20 190 | --- Ostatné |
-- Presahujúcim 3 %: | |
0401 20 912 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 20 998 | --- Ostatné |
0401 30 | - S obsahom tuku presahujúcim 6 % hmotnosti: |
-- Nepresahujúcim 21 %: | |
0401 30 110 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 30 195 | --- Ostatné |
-- S obsahom vyšším ako 21 %, ale nepresahujúcim 45 %: | |
0401 30 314 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 30 390 | --- Ostatné |
-- S obsahom vyšším ako 45 %: | |
0401 30 918 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2 litre |
0401 30 993 | --- Ostatné |
0402 | Mlieko a smotana, zahustené alebo obsahujúce prídavok cukru alebo iných sladidiel |
0402 10 | - V prášku, zrnách alebo inej pevnej forme, s obsahom tuku nepresahujúcim 1,5 % hmotnosti: |
-- Bez prísady cukru alebo iných sladidiel: | |
0402 10 113 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 10 199 | --- Ostatné |
-- Ostatné: | |
0402 10 911 | --- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 10 997 | --- Ostatné |
- V prášku, zrnách alebo inej pevnej forme, s obsahom tuku presahujúcim 1,5 % hmotnosti: | |
0402 21 | -- Neobsahujúce prídavok cukru alebo iných sladidiel: |
--- S obsahom tuku nepresahujúcim 27 % hmotnosti: | |
0402 21 115 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
---- Ostatné: | |
0402 21 174 | ----- S obsahom tukov nepresahujúcim 11 % hmotnosti |
0402 21 191 | ----- S obsahom tukov presahujúcim 11%, ale nepresahujúcim 27% hmotnosti |
--- S obsahom tukov presahujúcim 27 % hmotnosti: | |
0402 21 913 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 21 999 | ---- Ostatné |
0402 29 | -- Ostatné: |
--- S obsahom tuku nepresahujúcim 27 % hmotnosti: | |
0402 29 116 | ---- Špeciálne mlieka „pre dojčatá“, v hermeticky uzavretých nádobách s netto obsahom nepresahujúcim 500 g, s obsahom tuku presahujúcim 10 % |
---- Ostatné: | |
0402 29 159 | ----- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 29 191 | ----- Ostatné |
--- S obsahom tuku presahujúcim 27 % hmotnosti: | |
0402 29 914 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 29 990 | ---- Ostatné |
- Ostatné: | |
0402 91 | -- Neobsahujúce prídavok cukru alebo iných sladidiel: |
--- S obsahom tuku nepresahujúcim 8 % hmotnosti: | |
0402 91 113 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 91 199 | ---- Ostatné |
--- S obsahom tuku presahujúcim 8 %, ale nepresahujúcim 10 % hmotnosti: | |
0402 91 318 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 91 393 | ---- Ostatné |
--- S obsahom tuku presahujúcim 10 %, ale nepresahujúcim 45 % hmotnosti: | |
0402 91 512 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 91 598 | ---- Ostatné |
--- S obsahom tuku presahujúcim 45 % hmotnosti: | |
0402 91 911 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 91 997 | ---- Ostatné |
0402 99 | -- Ostatné: |
--- S obsahom tuku nepresahujúcim 9,5 % hmotnosti: | |
0402 99 114 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 99 190 | ---- Ostatné |
--- S obsahom tuku presahujúcim 9,5 %, ale nepresahujúcim 45 % hmotnosti: | |
040299319 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 99 394 | ---- Ostatné |
-- S obsahom tuku presahujúcim 45 % hmotnosti: | |
0402 99 912 | ---- V balení na okamžitú spotrebu s netto obsahom nepresahujúcim 2,5 kg |
0402 99 998 | ---- Ostatné |
0405 00 | Maslo a iné tuky z mlieka |
0405 00 103 | - S obsahom tukov nepresahujúcim 85 % hmotnosti |
0405 00 901 | - Ostatné |
0701 | Zemiaky, čerstvé alebo chladené |
0701 90 109 | -- Na výrobu škrobu (§) |
0701 90 907 | --- Ostatné |
-- Čerstvé hrozno ostatné | |
0806 10912 | --- Od 1. novembra do 14. júla |
0806 10 998 | --- Od 15. júla do 31. októbra |
1105 | Múka, krupica, vločky, granuly a pelety zo zemiakov |
1105 10 004 | - Múčka a krupica |
110520000 | - Vločky, granuly a pelety |
1108 | Škroby; inulín |
- Škroby: | |
1108 11 004 | -- Pšeničný škrob |
1108 12 001 | -- Kukuričný škrob |
1108 13 007 | -- Zemiakový škrob |
1108 14 003 | -- Maniokový škrob |
1108 19 | -- Ostatné Škroby: |
1108 19 102 | --- Ryžový škrob |
1108 19 901 | --- Ostatné |
1108 20003 | - Inulín |
1205 00 | Semená repky, semená olejky, tiež drvené |
1205 00 104 | - Určené na siatie (§) |
1205 00 902 | - Ostatné |
1206 00 | Slnečnicové semená, tiež drvené |
1206 00 109 | - Určené na siatie (§) |
1206 00 907 | - Ostatné |
1212 91 | -- Cukrová repa: |
1212 91 100 | --- Čerstvá |
- Slnečnicový olej alebo požltový olej a ich frakcie: | |
1512 11 | -- Surový olej: |
1512 11 101 | --- Na technické alebo priemyselné účely, iné než na výrobu potravín pre ľudskú výživu (§) |
--- Ostatné: | |
1512 11 917 | ---- Slnečnicový olej |
1512 11 992 | ---- Požltový olej |
1512 19 | -- Ostatné: |
1512 19 101 | --- Na technické alebo priemyselné účely, iné než na výrobu potravín pre ľudskú výživu (§) |
--- Ostatné: | |
1512 19 918 | ---- Slnečnicový olej |
1512 19 993 | ---- Požltový olej |
1514 | Repkový alebo horčicový olej a ich frakcie, tiež rafinované, ale chemicky neupravené |
1514 10 | - Surové oleje: |
1514 10 103 | v Na technické alebo priemyselné účely, iné než na výrobu potravín pre ľudskú výživu (§) |
1514 10 901 | -- Ostatné |
1514 90 | - Ostatné: |
1514 90 107 | -- Na technické alebo priemyselné účely, iné než na výrobu potravín pre ľudskú výživu (§) |
1514 90 905 | -- Ostatné |
1701 | Trstinový alebo repný cukor a chemicky čistá sacharóza, v pevnom stave |
- Surový cukor bez prísady aromatických prípravkov alebo farbiva: | |
1701 11 | -- Trstinový cukor: |
1701 11 109 | --- Určený na rafináciu (§) |
1701 11 907 | --- Ostatné |
1701 12 | -- Repný cukor: |
1701 12 105 | --- Určený na rafináciu (§) |
1701 12 903 | --- Ostatné |
- Ostatné: | |
1701 91 005 | -- S prísadou aromatických prípravkov alebo farbiva |
1701 99 | -- Ostatné: |
1701 99 103 | --- Biely cukor |
1701 99 901 | --- Ostatné |
1702 30 | - Glukóza a glukózový sirup neobsahujúci fruktózu alebo s obsahom fruktózy v sušine menej ako 20 % hmotnosti: |
1702 30 108 | -- Izoglukóza |
-- Ostatné: | |
--- Obsahujúca v sušine 99 % alebo viac hmotnosti glukózy: | |
1702 30 515 | ---- V bielom kryštalickom prášku, tiež tvarovaný |
1702 30 591 | ---- Ostatné |
--- Ostatné: | |
1702 30 914 | ---- V bielom kryštalickom prášku, tiež tvarovaný |
1702 30 990 | ---- Ostatné |
1702 40 | - Glukóza a glukózový sirup s obsahom fruktózy v sušine aspoň 20 %, ale menej než 50 % hmotnosti: |
1702 40 103 | -- Izoglukóza |
1702 40 901 | -- Ostatné |
2204 | Víno z čerstvého hrozna, včítane vína obohateného alkoholom, vinný mušt iný než čísla 2009 |
2204 10 | - Šumivé víno: |
-- Majúce skutočný alkoholometrický titer 8,5 % vôl alebo viac: | |
2204 10 111 | - Šampanské |
2204 10 196 | --- Ostatné |
2204 10 901 | -- Ostatné |
- Iné víno; vinný mušt, ktorého kvasenie bolo vopred zabránené alebo bolo zastavené pridaním alkoholu: | |
220421 | -- V nádobách s obsahom nepresahujúcim 2 litre: |
2204 21 104 | --- iné vína než uvádzané v položke 2204 10, vo fľašiach uzavretých zátkou v tvare hríbika zachyteného pomocou svorky alebo kovovej zvierky; vína v inej úprave majúce pri teplote 20'C pretlak, vznikajúci roztokom oxidu uhličitého, aspoň 1 bar, ale menej než 3 bary |
--- Ostatné: | |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer nepresahujúci 13 % vol: | |
----- Kvalitné vína produkované v určitých oblastiach: | |
2204 21 210 | Biele vína |
220421 236 | ------ Ostatné |
----- Ostatné: | |
2204 21 252 | ------ Biele vína |
2204 21 295 | ------ Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 13 % vol, ale nepresahujúci 15 % vol: | |
----- Kvalitné vína produkované v určitých oblastiach: | |
220421 317 | ------- Biele vína |
220421 333 | ------ Ostatné |
----- Ostatné: | |
220421 350 | ------ Biele vína |
2204 21 392 | ------ Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 15 % vol, ale nepresahujúci 18 % vol: | |
220421 414 | ----- Vína portské, z Madeiry, Sherry, Tokajské (Aszu a Szamorodnl) a Setubalský muškát (§) |
2204 21 490 | ----- Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 18 % vol, ale nepresahujúci 22 % vol: | |
2204 21 511 | ----- Vína portské, z Madeiry, Sherry, Tokajské (Aszu a Szamorodnl) a Setubalský muškát (§) |
2204 21 597 | ----- Ostatné |
2204 21 902 | ---- Majúce skutočný alkoholometrický titer vyšší než 22 % vol |
2204 29 | -- Ostatné: |
2204 29 105 | --- Iné vína než uvádzané v položke 2204 10, vo fľašiach uzavretých zátkou v tvare hríbika zachyteného pomocou svorky alebo kovovej zvierky; vína v inej úprave majúce pri teplote 20 °C pretlak, vznikajúci roztokom oxidu uhličitého, aspoň 1 bar, ale menej než 3 bary |
--- Ostatné: | |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer nepresahujúci 13 % vol: | |
----- Kvalitné vína produkované v určitých oblastiach: | |
2204 29 211 | ------ Biele vína |
2204 29 237 | ------ Ostatné |
----- Ostatné: | |
2204 29 253 | ------ Biele vína |
2204 29 296 | ------ Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 13 % vol, ale nepresahujúci 15 % vol: | |
----- Kvalitné vína produkované v určitých oblastiach: | |
220429 318 | ------ Biele vína |
2204 29 334 | ------ Ostatné |
----- Ostatné: | |
2204 29 351 | ------ Biele vína |
2204 29 393 | ------ Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 15 % vol, ale nepresahujúci 18 % vol: | |
2204 29 415 | ----- Vína portské, z Madeiry, Sherry a Setubalský muškát (§) |
2204 29 458 | ----- Tokajské vína (Aszu a Szamorodnl) (§) |
2204 29 491 | ----- Ostatné |
---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 18 % vol, ale nepresahujúci 22 % vol: | |
2204 29 512 | ----- Vína portské, z Madeiry, Sherry a Setubalský muškát (§) |
2204 29 555 | ----- Tokajské vína (Aszu a Szamorodni) (§) |
2204 29 598 | ----- Ostatné |
2204 29 903 | ---- Majúce skutočný alkoholometrický titer prevyšujúci 22 % vol |
2204 30 | - Ostatný vinný mušt: |
2204 30 103 | -- Čiastočne skvasený alebo so zastaveným kvasením, inak než pridaním alkoholu |
-- Ostatné: | |
2204 30 910 | --- S hustotou 1,33 g.cm-3 alebo nižšou pri 20°C a majúci skutočný alkoholometrický titer 1 % vol alebo menej |
2204 30 995 | --- Ostatné |
2207 | Etylalkohol nedenaturovaný s merným alkoholometrickým titerom 80 % vol alebo viac; etylalkohol a destiláty denaturované, s akýmkoľvek alkoholometrickým titerom |
2207 10 009 | - Etylalkohol nedenaturovaný s merným alkoholometrickým titerom 80 % vol alebo viac |
2207 20 004 | - Etylalkohol a destiláty, denaturované, s akýmkoľvek alkoholometrickým titerom |
2208 90 | - Ostatné: |
-- Arak, v nádobách s obsahom: | |
2208 90 112 | --- Nepresahujúcim 2 litre |
2208 90 198 | --- Prevyšujúcim 2 litre |
-- Vodka s merným alkoholometrickým titerom 45,4 % vol alebo menším, slivovica, hruškovica alebo čerešňovica (okrem likérov) v nádobách s obsahom: | |
--- Nepresahujúcim 2 litre: | |
2208 90317 | ---- Vodka |
2208 90 333 | ---- Slivovica, hruškovica, čerešňovica (okrem likérov) |
2208 90 392 | --- Prevyšujúcim 2 litre |
-- Ostatné liehové nápoje v nádobách s obsahom: | |
--- Nepresahujúcim 2 litre: | |
---- Destiláty (okrem likérov): | |
2208 90 511 | ----- Z ovocia |
2208 90 538 | ----- Ostatné |
2208 90 554 | ---- Likéry |
2208 90 597 | ---- Ostatné liehové nápoje |
--- Prevyšujúcim 2 litre: | |
---- Destiláty (okrem likérov): | |
2208 90 716 | ----- Z ovocia |
2208 90 732 | ----- Ostatné |
2208 90 791 | ---- Likéry a ostatné liehové nápoje |
-- Nedenaturovaný etylalkohol s merným alkoholometrickým titerom menším ako 80 % vol, v nádobách s obsahom: | |
2208 90911 | --- Nepresahujúcim 2 litre |
2208 90 996 | --- Prevyšujúcim 2 litre |
3505 10 | - Dextríny a iné modifikované škroby: |
3505 10 109 | -- Dextríny |
-- Ostatné modifikované škroby: | |
3505 10 508 | --- Esterifikované a éterifikované škroby |
3505 10 907 | --- Ostatné |
1)
§ 75 colného zákona č. 44/1974 Zb. v znení neskorších predpisov.
2)
Nariadenie vlády ČSFR č. 525/1991 Zb., ktorým sa vydáva colný sadzobník.
3)
§ 7 písm. c) zákonného opatrenia Predsedníctva Federálneho zhromaždenia č. 340/1991 Zb. o Federálnom fonde trhovej regulácie v poľnohospodárstve.
4)
§ 48 colného zákona č. 44/1974 Zb. v znení neskorších predpisov.
5)
§ 32 vyhlášky Federálneho ministerstva zahraničného obchodu č. 43/1991 Zb., ktorou sa vykonáva colný zákon.
6)
§ 16 zákona č. 563/1990 Zb. o rozpočtových pravidlách federácie.